Sağlıklı yaşam, hayatın getirdikleriyle birlikte, artık daha fazla farkındalığın olduğu bir konu. Mevsiminde yetişmeyen ve katkı maddeli üretilen bir çok besinin vücudumuza girmesi, köy yaşamından şehir hayatına geçiş, sanayileşmenin artması gibi değişkenlerle birlikte, maruz kalınan hava kirliliğini gibi bir çok faktör, bağışıklık sistemimize zarar vererek kanser başta olmak üzere bir çok hastalığın çoğalmasına ve bizleri bağışıklık sistemimizi koruyacak takviye gıdalar almaya yöneltmiştir. Selenyum & Çinko da çok adı geçen, çok konuşulan takviyelerden sadece biri.
Çinko ve Selenyumu duymuş olabilirsiniz, peki ama tam olarak yararları nedir?
Vücudumuzda az miktarda bulunan bu iki bileşen, sağlığımızda, özellikle de bağışıklığımızda önemli bir rol oynuyor.
Selenyum ve çinko da bilinen bir çok takviye gibi (örn; omega3) hayvansal gıdalar başta olmak üzere, tahıllarla da vücudumuza girişi mümkün.
Selenyum
Selenyumun vücudumuzdaki ilk görevi Astaksantin gibi, zararlı serbest radikallerle savaşmak ve vücudumuzda sebep oldukları hasarları onarmaktır. Güçlü bir antioksidandır, daha farklı bir şekilde anlatmak gerekirse; vücudumuza giren olumsuz etkenlere karşı, vücudumuzun zarar görmesini engellemek için hücreleri iyileştirir ve dönüştürür. Böylelikle bağışıklık sistemimizin güçlenmesinde, hatta tiroid sağlığında da olumlu değişimler yaşanmasında etkilidir.
Uzun uzun anlatmaktansa, hangi gıdalarda bulunur? Birlikte bakalım.
Öncelikle Selenyum için günlük önerilen miktara dikkat! Bu miktar sağlıklı yetişkinler için 55 mikrogramdır. Bu miktara dikkat edilmelidir çünkü her şey de geçerli olan “fazlası zarar” kuralı selenyum için de geçerlidir. Ton balığı, istiridye, tavuk, yumurta, ıstakoz, ayçiçeği tohumu gibi ürünler selenyum bakımından zengindir. Tahıllarda ise verimli bir selenyum kaynağı olmaları bakımından; yetiştikleri toprak yapısı önemli bir faktördür. Meyve ve sebzeler ise selenyum bakımından zengin gıdalar değildir.
Çinko
Çinko vücuttaki işlevini, diğer enzimlerle de birleştirerek, iş birliği içerisinde yürütür. En çok bilinen etkisi sağlıklı beyin hücrelerini korumak olan çinkonun, özellikle selenyum ile birlikte vücuda girdiğinde bağışıklık sistemi üzerinde azımsanamayacak etkisi olduğu, kemik yapısı için de önemli bir kaynak olduğu araştırmalarla kanıtlanmıştır. Soğuk algınlığı tedavisinde önemli bir yere sahiptir.
Çinko hangi gıdalarda bulunur?
Et, balık, kümes hayvanları, süt ürünleri, istiridye, kuru fasulye, fındık, bezelye iyi çinko kaynaklarıdır. Günlük aldığımız çinko miktarları selenyum gibi önem taşımaktadır. Yetişkin kadın için günlük 8 mg, erkekler de ise bu miktar 10-15 miligram aralığındadır.
Selenyum ve çinko
Çinko ve selenyum birlikte alındığında güçlü bir antioksidan kaynağı oluşturmakta ve hastalıklardan korunmak, vücudun sağlıklı şekilde fonksiyonlarını yerine getirmesini sağlamak için etkili şekilde çalışmaktadır. İkisini tek seferde almayı kolaylaştıracak bir ürünü WellnesByOriflame Çinko ve Selenyum kapsülüyle bizlere sunmaktadır.
Kanser hastalarının tedavisinde radyoterapi, kemoterapi gibi süreçler, hastaların bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz sonuçlara yol açarken, selenyum ve çinko kullanımı bu süreçte kanser hastalarına destek sağlamaktadır.
Selenyum ve Çinko Sürekli kullanılmalı mıdır?
Takviye gıdalardan fayda görmek için düzenli kullanım önemlidir. Oriflame Çinko ve Selenyum takviyesini aynı anda, kahvaltı sonrası almak , 12 hafta düzenli kullanım sonrası 3 hafta ara vermek ihtiyaç duyulan faydayı sağlayacaktır. İhtiyaç duyduğunuz noktada 3 hafta sonrası tekrar başlayabilirsiniz.
Ürünün etkisini göstermeye başladığını nasıl anlarım?
Saç dökülmesini durduran, kırılan tırnaklara çözüm olan, bağışıklığı güçlendiren; daha sağlıklı bir bedenle yaşam kalitenizin arttığını düzenli kullanım sonrasında göreceksiniz.